Kezdő oldal

Tisztelt Válaszadó!

A Budai Irgalmasrendi Kórház Allergológia és Immunológia Osztálya és a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Szociológia Tanszéke és a Budai Allergiaközpont felmérést végez az allergiában szenvedő betegek körében. A kutatás célja, hogy az érintett betegek válaszainak elemzésével is hozzájáruljunk az allergiás megbetegedések társadalmi jelentőségének hatékonyabb felismertetéséhez, az allergiás betegellátás szervezettebbé tételéhez. További célunk az allergiában szenvedő betegek életmódja, betegségkezelési stratégiái és állapotváltozása közti összefüggéseknek behatóbb vizsgálata. Szándékunk, hogy a kapott eredmények felhasználásával is közelebb kerüljünk az allergiás betegek életminőségének javításához. Ehhez fontos, hogy Ön az allergiás betegségével kapcsolatos tapasztalatait leírja, kérdéseinket megválaszolja. Lehetnek olyan kérdések, melyekről úgy véli, hogy kevéssé köthetők az allergiás megbetegedéséhez, kérjük, ennek ellenére válaszoljon azokra is, mert az allergiás megbetegedéseknél különösen is igaz az életmóddal, környezettel való kapcsolat, ezért indokolt a társadalmi és környezeti összefüggések vizsgálata. 

A kérdőív névtelen, válaszát bizalmasan kezeljük, csak összesített eredmény formájában, kizárólag tudományos célra használjuk fel! 

Az online kérdőív kitöltése könnyű, de a sok kérdés miatt viszonylag hosszú, mégis arra kérjük, hogy vállalja kitöltését és válaszaival segítse munkánkat!

Segítségét, válaszait előre is hálásan köszönjük!

Tisztelettel: Prof. Dr. Nékám Kristóf allergológus-immunológus és Dr. Révay Edit szociológus