Kezdő oldal

Tudja, hogy MIT jelent az adatvèdelem, ès MIT az ingformàciòbiztonsàg? 

1.

Tudja, hogy mit jelent az adatvédelem, és mit az információbiztonság?

2.

Tudja, hogy hány helyen, és pontosan kik kezelik a személyes adatait?

3.

Olvasott már el teljesen a végéig egy adatkezelési tájékoztatót, mielőtt rákattintott arra a gombra, hogy elfogadja az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat?

4.

Amennyiben olvasott el teljesen végig adatkezelési tájékoztatót, kérem soroljon fel legalább 3 olyan dolgot, amelyet kötelezően tartalmaznia kell egy ilyen tájékoztatónak:

5.

Biztos ön abban, hogy mindenhol biztonságban vannak az ön adatai, ahol azokat kezelik?

6.

Jelszavai, melyeket különböző helyeken használ, tartalmaznak családon belüli neveket, évszámokat, esetleg ezek kombinációt?

7.

Olyan helyen, ahol nem kéri a rendszer, hogy rendszeresen változtasson jelszót, illetve ahol nincs rákényszerítve a jelszóváltoztatásra, szokott jelszót változtatni?

8.

Az elektronikus postafiókjából (e-mail fiók) szokta törölni azokat az e-maileket, melyre már nincs szüksége?

9.

Tisztában van vele, ha egyszer feltörik az e-mail hozzáférését, mennyi olyan információhoz juthatnak a támadók, melyek visszaélésekre adhatnak lehetőséget?

10.

Ahol lehetősége van rá, használ dupla autentikációt? (például belépésnél sms-ben jön egy egyedi jelszó, mely egyszeri belépésre jogosít fel)

11.

Amennyiben ön aktív dolgozó, kapott a cégénél adatvédelmi vagy információbiztonsági oktatást, felvilágosítást?

12.

Ha az előző kérdésre igennel válaszolt, akkor fel tudna sorolni két dolgot, amire ezekből az oktatásokból, felvilágosításokból emlékszik?

13.

Az ön neme?

14.

Életkora?