Egészségügyben előforduló erőszakos cselekedetek a páciensek és hozzátartozók szemszögéből

Kedves Páciens és Hozzátartozó!

Ráczkevy-Deák Gabriella vagyok az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskola doktorandusz hallgatója. Kutatási témám az egészségügyi  és a kórházon belüli erőszakos cselekedetek okai, megelőzése, valamint megoldása.

Kérném segítségét, mint egészségügyi szolgáltatót  igénybe vevő , (páciensként vagy hozzátartozóként), kérdőívem kitöltésében, melyben  szeretném felmérni, hogy a magyarországi egészségügyi intézményekben előforduló erőszakos cselekedetek közül melyek a gyakoribbak, valamint ezeknek milyen hatásuk van a betegekre, Covid-19 előtti és Covid-19 alatti időszakban.

Ezenkívül képet szeretnék kapni arról, hogy az egészségügyi intézményekben léteznek-e konfliktusok megelőzésére és kezelésére megoldási lehetőségek valamint az erőszakos cselekedetek áldozatainak van-e kihez fordulniuk. 

A válaszadás körülbelül 10 percet vesz igénybe. Kérem, hogy a kérdésekre saját tapasztalatai alapján válaszoljon.

A kérdőív kitöltése teljesen anonim, az Ön által megadott adatok nem kerülnek harmadik fél birtokába. A kérdésekre adott válaszokat feldolgozom, elemzem és disszertációmban fogom felhasználni. Kérem,  ha módjában áll, szánjon az idejéből az alábbi kérdőív kitöltésére.

Köszönettel: Ráczkevy-Deák Gabriella

Amennyiben bármilyen kérdése vagy észrevétele merülne fel a kérdőív kitöltése során, az alábbi email címen elérhető vagyok: gabideak@yahoo.com

 

 

Adatkezelési hozzájárulás

A kérdőív készítője hozzájárulását kéri a kérdőívben megadandó adatok feldolgozásához.

Adatkezelés