Logo

Regisztráció: MDR amendment – amit az átmeneti időszak kiterjesztéséről tudni kell! - 2023. április 26.

Az (EU) 2017/745 (MDR) és az (EU) 2017/746 (IVDR) európai parlamenti és tanácsi rendeletekkel létrejött az orvostechnikai eszközökre és az in vitro diagnosztikai orvostechnikai eszközökre vonatkozó megerősített szabályozási keretrendszer, melynek célja a betegek és a felhasználók egészségének magas szintű védelme, valamint e termékek belső piacának zökkenőmentes működése. Az MDR és az IVDR bevezetésének ütemtervében azonban jelentős elmaradás tapasztalható. Ezért az Európai Parlament és a Tanács új (EU) 2023/607 számú, 2023. március 20-án megjelent rendeletében meghosszabbítja az MDR-ben előírt új szabályokhoz való alkalmazkodásra biztosított ún. átmeneti időszakot, hogy ezzel biztosítsa az egészségügyi szolgáltatások zavartalan működéséhez szükséges orvostechnikai eszközök hiányának elkerülését anélkül, hogy jelentősen csorbulnának a jelenlegi teljesítőképességi vagy biztonságossági követelmények. Az új határidők az orvostechnikai eszközök kockázati osztálya szerint kerültek megállapításra úgy, hogy a betegek számára biztosítva legyen az orvostechnikai eszközökhöz való folyamatos hozzáférés. A rendelet egyben eltörli az ún. kiárusítási rendelkezésben foglalt végső határidőt, hogy a jelenlegi jogi keretnek megfelelően forgalomba hozott és még forgalomban lévő orvostechnikai eszközök továbbra is elérhetőek maradjanak.

A szakmai napon a módosító rendeletben foglaltakhoz kapcsolódó gyakorlati kérdéseket igyekszünk áttekinteni, elősegítve ezzel az érintett szereplők számára a rendelkezések jogi szövegeinek értelmezését és alkalmazását.

A részletes program ide kattintva megtekinthető.

 

Időpont: 2023. április 26. (szerda)

Helyszín: 1135 Budapest, Szabolcs u. 33., 1. épület 1. emelet, 101. terem

A terem befogadó képessége 70 fő, ezért a jelentkezéseket a regisztráció sorrendje alapján fogadjuk illetve az on-line felületen további 230 fő tud csatlakozni a szamai naphoz.

Ellátás: A szakmai nap ideje alatt frissítőket és szendvicsebédet biztosítunk a résztvevőknek.

Jelentkezési és befizetési határidő: 2022. április 14. (péntek)

Részvételi díj: bruttó 37.465 Ft

 


Hozza létre saját kérdőívét →

Az Online Kérdőívek számos területen segíthetnek Önnek:

  • Vásárlói elégedettségének felmérésében
  • Piackutatáshoz, ügyfelei igényeinek felderítésében
  • Személyek, termékek, szolgáltatások értékelésében
  • Regisztrációs vagy jelentkezási űrlapok elkészítésében
  • Szakdolgozat kérdőív elkészítésében
  • Online tesztek és kvízek létrehozásában
  • Bármilyen adat begyűjtésében

Próbálja ki Ön is, hozzon létre látványos kérdőíveket egyszerűen és gyorsan!

Online Kérdőívek Készítése →

Adatkezelés